Versenyfelhívás meghívásos versenyre

Utolsó módosítás: 2021. február 25.

Az Eszterházy Károly Egyetem és a Szent István Egyetem a magyar gasztronómia népszerűsítésére, hagyományteremtő szándékkal vetélkedőt hirdet a meghívott iskolák vendéglátásban tanuló középiskolás diákjainak „EKE Ifjúsági Gasztronómiai verseny”- címmel.

A verseny célja, hogy közelebb hozza és megkedveltesse a vendéglátás, gasztronómia területét.
A rendezvény lebonyolítása az Eszterházy Károly Egyetem – Szent István Egyetem szervezésében történik, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vendéglátós Mesterek Klubja támogatásával.
A vetélkedőre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk vendéglátós iskolákból, szakács-pincér szakmát tanuló, illetve vendéglős és ezek új változatainak képzésben résztvevők.

Nevezési díj nincs.
A jelentkezés és a részvétel feltételei: Ha a veszélyhelyzeti korlátozás megengedi a II. forduló az egyetemünkön kontakt formában kerül lebonyolításra, erről a későbbiekben a döntések függvényében adunk tájékoztatást, de egyelőre az online-formát preferáljuk.

A csapatok 4 fősek ( 2 szakács+ 2 pincér), egy iskolából több csapat is jelentkezhet!
Nevezési határidő: 2021. március 12. péntek
A nevezési lapot kitöltve kérjük a nagy.zoltan2@uni-eszterhazy.hu címre visszaküldeni.

 

A vetélkedő két fordulóból áll.

I. forduló leadási határidő: 2021.április 1. 12.00

Az első fordulóban a következő feladatot kell megoldani a tanulóknak:
- Állítsanak össze egy 5 fogásos menüt a régióra/településre jellemző tradícionális ételekből, helyi receptek alapanyagok felelevenítésével, mai modern változatban. Kísérje italsor is.
- Szerkesszenek hozzá egy menükártyát a szabályok szerint.
A menüsorral kapcsolatosan elvárt követelmények:
· a régióra jellemző helyi alapanyag felhasználásával, helyi receptek felelevenítésével és modern konyhatechnológiával elkészített ételsor.
· tartalmazzon részletes és pontos receptúrát, technológiai leírást és indoklást.
Tehát a receceptúrát,részletes leírást + a szerkesztett menükártyát kell első körben elküldeni a nagy.zoltan2@uni-eszterhazy.hu címre.

II. forduló, leadási határidő: 2021.április 23.

Feladat:
Az első fordulóban beküldött menü- és italsorhoz, alkalomnak megfelelően terítsenek meg, amit rögzítsenek videóra és küldjék el az adott időpontig a nagy.zoltan2@uni-eszterhazy.hu címre.

A videóval kapcsolatos követelmények:

- A kamera mutassa az előkészített eszközöket és a csupasz asztalt.
- A két felszolgáló mutatkozzon be, hangozzon el az iskola neve is, majd mondják el, hogy milyen menüsorra terítenek.
- Kezdjék meg a terítést és folyamatosan kommentálják a végzett tevékenységet és a kamera kövesse le, hogy mi történik.
- A szakácsok a terítés végén, pár mondatban foglalják össze a menüsort és ismertessék mi a különlegessége!
- A kész videó 10-15 percnél ne legyen hosszabb!

Reméljük elfogadják meghívásunkat!

 

Eger, 2021. február 24.

Szervezéssel, kiírással kapcsolatos kérdések:
Nagy Zoltán
+36 20 9181975
nagy.zoltan2@uni-eszterhazy.hu

 

 

 


< Vissza