Vendéglátás szervezés, vendéglátó ismeretek

Utolsó módosítás: 2018. május 22.

Turizmus -vendéglátás szakos hallgatók, vendéglátás szervezés, vendéglátó ismeretek óra keretein belül 4 éttermet látogattak meg.

Ezzel is hozzájárulva, hogy betekintést nyerjenek egy működő vendéglátó egységbe .Milyen szervezést igényel a napi munka és hogyan lehet kézben tartani a vendég igényeket. Elsőként a Hotel Unikornis egységét tekintették meg a hallgatók, akik betekinthettek egy szálloda vendéglátó szolgáltató részébe, mit jelent a büféasztalos vendéglátás, mennyire kiszámítható.

A következő helyszín a Dorner étterem volt, ahol a hagyományos vendéglátás tevékenységét és kiszolgáló helyiségeit vehették szemügyre. Ezt követte a méltán híres nagy múlttal rendelkező Hotel Senator-Ház Eger legszebb, XVII. században épült első polgári házából kialakított szállodája.

 

 

A háromcsillagos hotel Eger főterén a híres törökverő Egri Vár falaihoz simulva a Dobó téren található. Cseh András és felesége vezette be a hallgatókat a vendéglátás rejtelmeibe. Hagyományos vendéglátást képvisel. 5 fővel indult 1992-ben, ma közel 30 fő létszámmal a város egyik közkedvelt vendéglátó egysége. Itt hozták létre az első dobó téri teraszt, az első téli-kertet és a Senátor-Ház nyitotta a városban az első Adventi sátrat 1995-e. A ház a Bikavér ünnep egyik elindítója. A szakmai különlegességek (hagyományos, nemzetközi, interaktív, borvacsora- estek) mellett számos kulturális élménnyel tették, teszik emlékezetessé az egri és Egerbe látogató turisták programjait. Itt indultak először az élő zenés nyári estek, képzőművészeti kiállítások, irodalmi estek, és nem utolsó sorban a már 21 éve nagy sikernek örvendő Strauss-est. Végezetül a Trifla Eger legújabb vendéglátó egységében zártuk gasztronómiai kalandozásunkat. Mindegyik hely más-más értéket képvisel, de a cél azonban ugyan az a vendég az első!

 

A hírt küldte: Nagy Zoltán, mesteroktató


< Vissza