Vendéglátásverseny a Hotel Estellában

Utolsó módosítás: 2018. május 28.

A turizmus-vendéglátás szakképzéses hallgatók számára vendéglátásversenyt szerveztünk 2015. április 28-án a tanszálloda éttermében.

A turizmus-vendéglátás szakképzéses hallgatók számára vendéglátásversenyt szerveztünk 2015. április 28-án a tanszálloda éttermében.
A hallgatók egy előre összeállított menüsor elkészítésével, tálalásával kapcsolatos ismereteiket mutatták be, valamint az ételsorhoz bort kínáltak. Feladatuk volt, hogy felkészüljenek a borvidék egy-egy ismert borászatának termékeiből, és az ételsorhoz az adott pincészet borát kínálják, borismereti tudásukat bizonyítsák.
Hat csoport versenyzett a sikerért. Mindegyik csoport felkészültségről adott bizonyságot. A menüből a versenyzők egy-egy ételt - leves, meleg előétel, záró fogások - el is készítettek. Igen kellemes hideg almalevest, hortobágyi palacsintát, csokis fánkot, gesztenyetortát, diós és mákos bejglit kínáltak. A zsűri tagjai megízlelték és plusz pontokkal értékelték a fogásokat. A zsűri munkájában Nagy Zoltán királyi főszakács, Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna mestertanár, Dr. Vas István szállodaigazgató, Vancsó Gyula étteremvezető vettek részt.
A hallgatók számára a versenyre való felkészülés izgalmat jelentett, a feladatokat megosztották egymás közt. Mind az ételek, mind az italok bemutatása során bizonyították tehetségüket. A győztes csapat egy budapesti szakmai kiránduláson szerezhet újabb ismereteket.

Első helyezett: Balogi Barbara, Jakub Dorottya, Kökényesi Katalin, Gazdik Adrienn, Langó Tímea
Második helyezett: Molnár Martina, Szűcs Réka, Kálé Bernadett, Bagosi Attila, Szabó Péter
Harmadik helyezett: Kisberdó Zsófia, Farkas Annamária, Kovács Tímea, Kis Viktória


A rendezvény a TÁMOP - 4.1.1. F-13/1-2013-0009 az Eszterházy Károly Főiskola területi, társadalmi, gazdasági szerepének fejlesztése: Oktatás-Gyakorlat-Innováció pályázat támogatásával valósult meg.


 

 

 


< Vissza