PénzSztár pénzügyi-gazdasági verseny a GTI-n

Utolsó módosítás: 2018. május 28.

2015-ben harmadik alkalommal kerül megrendezésre a PénzSztár elnevezésű országos vetélkedő középiskolások részére.

Gyémánt fokozatú támogatóként a szektor fő célja, hogy a verseny korábbi sikerei alapján ismételten egy játék keretében fejlessze a középiskolások pénzügyi-gazdasági ismereteit és a játékhoz kapcsolódóan erősíteni és bővíteni tudja kapcsolatait, ügyfeleinek számát a középiskolai vezetők, tanárok és diákok körében.

A pénzügyi műveltségi verseny a középiskolás fiatalokon keresztül kívánja felhívni a lakosság figyelmét a pénzügyi kultúra fontosságára, valamint felmérni, és tovább bővíteni ilyen jellegű ismereteiket. A verseny a diákokon keresztül igyekszik egyúttal a szélesebb társadalmi rétegekhez is közelebb vinni a pénzügyi kultúrát, és elősegíteni a felnőtt generáció tudatosabb pénzügyi döntéshozatalát. A PénzSztár a hazai pénzügyi intézményrendszer, a magyar gazdasági élet és a közoktatás szereplőinek széles körű, példaértékű összefogásával valósul meg évről évre.

A Gazdaságtudományi Intézet fordulóján 5 csapat versenyzett, az első két helyen a Neumann csapata végzett és jutott tovább a következő (regionális) fordulóra. A tervek szerint jövőre indítjuk a mentorprogramot, így segítve a megye középiskoláinak felkészülését.

A szervezésben az Eger és Környéke Takarékszövetkezet, a Magyar Közgazdasági Társaság Heves Megyei Szervezete és Intézményünk közösen vett részt.


< Vissza