Papanek Gábor új tankönyve: Kisvállalat gazdaságtan

Utolsó módosítás: 2018. május 28.

A közelmúltban jelent meg a Líceum Kiadónál Papanek Gábornak, a Főiskola professzor emeritusának Kisvállalat gazdaságtan című kötete.

A mű a magyar gazdaságban a munkahelyek csaknem kétharmadát kínáló kisvállalatok vezetésének fő tudnivalóit foglalja össze. Röviden az elméleti alapokat is vázolja, de részletesebben azt tárgyalja, miként állapítható meg, hogy egy cég valójában hogyan működik (melyek a diagnózis módszerei), melyek a nemzetközi és magyar vállalati gyakorlatnak a kedvező, illetve problematikus elemei, s melyek az utóbbiak megoldásának (a terápiának) a lehetőségei.


A kiadvány az érintett hallgatók számára jegyzet, s segítheti azokat is, akik záróvizsgájukra készülve közgazdasági alapismereteiket kívánják átismételni, gazdagítani. Olvasása azonban mindenkinek ajánlható, aki érdeklődik a vállalati gazdálkodás témakörei iránt. Így haszonnal forgathatják mindazok, akik tanulmányaik után várhatóan egy kis-közepes vállalat valamely vezetői munkakörébe kerülnek, vagy ilyen beosztásban dolgozva cégük hatékonyságának növelési lehetőségeit keresik.


< Vissza