Közgazdaságtan verseny

Utolsó módosítás: 2018. május 28.

Közgazdaságtan verseny az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskolában

Az iskola fennállásának 95 évfordulója alkalmából rendezett eseménysorozat keretében hirdette meg az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola a „Katolikus Közgazdasági Középiskolák Versenyét" gazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan) témakörben.
A verseny döntőjén – 2016. február 19.-én- négy oktatási intézmény kilenc diákja mérte össze szakmai tudását írásban (különböző típusú, érettségi szintű feladatok megoldásával) és szóban (egy üzleti esettanulmány kreatív feldolgozása és előadása révén).

A verseny helyezettjei:
1. Nagy Bence Tamás – Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola,
2. Horváth Boglárka - Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola
3. Medveczki Anett – Vak Bottyán János Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola

A döntő további résztvevői - Wittib Boglárka, Nagypál Réka, Kósa Dorina, Drengubák Noémi, Bodrogi Vivien, Kovács Klaudia- valamennyien színvonalasan teljesítettek. A versenyen szerzett tapasztalatok is hozzájárulhatnak az érettségi vizsgáik sikeres teljesítéséhez, illetve az országos szakmai versenyeken való eredményes szerepléshez.

A résztvevő intézmények és a diákok felkészítő tanárai:
- Vak Bottyán János Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola (Gyöngyös) – Tolmayerné Borbély Zsuzsanna (Kísérőtanár: Dénes Eliza)
- V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium (Sátoraljaújhely) – Szaláncziné Tamás Ilona
- Széchenyi István Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola (Ózd) – Koós Richárd
- Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola (Eger) – Ikládiné Rácz Gyöngyi

Az üzleti gazdaságtan verseny szervezésében az egri intézmény hagyományokkal rendelkezik (harmadik alkalommal került sor e témában verseny megrendezésére). A megmérettetés fő szervezője a kezdetektől Ikládiné Rácz Gyöngyi tanárnő, a Közgazdasági szakmacsoport támogatásával. A döntőn „házigazdaként" Udvariné Csorba Erika, Dr Sesztákné Kappanóczki Ildikó valamint Bálint Klaudia tanárnők támogatták, irányították a versenyzők munkáját.

Az egri Eszterházy Károly Főiskola oktatói –az előző évek gyakorlatának megfelelően- a feladatok elkészítésében és a diákok teljesítményének értékelésében nyújtottak segítséget. A versenybizottság összetétele is a korábbi évekével egyező volt: Hollóné Kacsó Erzsébet Ph.D, főiskolai tanár EKF és Tajtiné Szilágyi Kata Ph.D hallgató, tanársegéd EKF (az Üzleti gazdaságtan tankönyv szerzője és a versenyfeladatok jelentős részének kidolgozója) és Nagyjánosi Gyuláné közgazdásztanár (az Üzleti gazdaságtan tankönyv egyik lektora).
Ezen a versenyen örömmel üdvözölhettük az Eszterházy Károly Főiskolán végzett, volt közgazdásztanár szakos hallgatóinkat is a versenyre felkészítő tanárkollégák illetve a dolgozatok értékelését végző, vagy a szervezést segítő tanárkollégák között.
A szakmai verseny feltételeinek biztosításáért köszönet illeti Rozmán Évát az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola igazgatónőjét és a verseny lebonyolításában és a feladatok értékelésében résztvevő valamennyi tanárkollégát.


< Vissza