Gasztronómiai megmérettetés

Utolsó módosítás: 2018. december 05.

II. helyezést ért el az Eszterházy Károly Egyetem Gasztroguru csapata egy rangos gasztronómiai megmérettetésen

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE-KVIK) által szervezett XVII. Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny ebben az évben a pulykából készült előételek vagy levesek és főételek, valamint gesztenye felhasználásával készült desszertek témakörében, három kategóriában, 3-5 fős csapatok részére került meghirdetésre.

 

A versenyt 2018. december 4-én, Budapesten a BGE-KVIK Oktató Kabinetjében tartották meg.
Egyetemünket a Gazdaságtudományi Intézet Turizmus Tanszékének hallgatói képviselték:
 Pála Zsanett, turizmus-vendéglátás szak vendéglátás szakirány I. évfolyam
 Miháczi Márk, turizmus-vendéglátás szak vendéglátás szakirány II. évfolyam
 Scholtz Olivér, turizmus-vendéglátás szak vendéglátás szakirány II. évfolyam

 

A versenykiírásnak megfelelően a csapat a következő menüt készítette el:
• Pulyka rilette
• Erdei göngyölt pulykacomb, snidlinges mogyoróburgonyával
• Gesztenye mousse, vörösborban sült meggyel, gesztenyés piskótán

 

A Benke László olimpiai bajnok mesterszakács szakmai irányításával működő zsűriben, neves gasztronómiai szakemberek vendéglátósok vettek részt.

 

A 8. szakiskolai, egyetemi csapatból Egyetemünk csapata, aki a Gasztroguruk fantázianéven indultak 2. helyezést értek el. Felkészítőjük Nagy Zoltán mesteroktató, szakmai tanácsadó és Papp László chef voltak.

 

A csapat az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaságtudományi Intézete Humán Tőke Alapítványának a támogatásával készült fel a versenyre.

 

Gratulálunk a csapatnak és a felkészítőnek!


< Vissza