Élménybeszámoló a Turizmus világnapjáról

Utolsó módosítás: 2018. október 08.

Élménybeszámoló a Turizmus világnapján tett történelmi vendéglátóegységeket bemutató tematikus idegenvezetésről

A Turizmus világnapján tett kis sétánkat az Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésének köszönhetjük, valamint három nagyszerű idegenvezetőnek, akik korhű öltözetben tették még érdekesebbé utunkat. A mi kis csoportunkat Angyalné Dobos Virág vezette.


A túra a Kis-Dobó térről indult. Utunk során meghallgathattunk sok érdekes információt a város olyan elfeledett vagy feledésbe merülő, akkor nagynevű vendéglátóegységekről, amelynek kár volna feledésbe merülnie. Ilyen például a Széchenyi Étterem, a Vadászkürt, vagy a Vörös rák étterem. Ezekhez a vendéglátó egységekhez kapcsolódtak különböző városi legendák is, melyek kis bepillantást engedtek a korabeli gasztronómiai is kulturális szokásokról is. Ilyen például, hogy nagy specialitásnak számított a békacomb fogyasztása is. Nekünk ez idegenen hathat, de a kor emberének olyan természetes volt, mint számunkra ma hamburgert fogyasztani. A túránkat az idő rövidsége miatt sajnos hamarabb meg kellett szakítani, mint a csoportnak, ezért utunkat a Széchenyi utcán zártuk a Kepes Intézet előtt.
Összegezve nagyon hasznos idegenvezetésen vehettünk részt, nyugodt szívvel mondhatom, hogy mindenki jól érezte magát, és nagyon sokat tanulhattunk. Az idegenvezetésen Szállásadás, Szállodai ismeretek óra keretein belül vehettünk részt Szabó Róbert Tanár Úr kíséretével.


< Vissza