A New York Egyetem delegációja a GTI-n

Utolsó módosítás: 2018. május 23.

A New York Egyetem potsdami campusának delegációja az Eszterházy Károly Egyetemen

Egy hetet töltött a New York Egyetem potsdami campusának két oktatója és tíz hallgatója az Eszterházy Károly Egyetemen. A látogatást Dr. Gregory A. Gardner, az amerikai egyetem docense álmodta meg, aki a tavalyi tanév első felét Fulbright ösztöndíjjal a Gazdaságtudományi Intézetben töltötte. Elmondás szerint az itteni kollégák és az egri bor miatt húzott vissza a szíve Egerbe.
Az egy hetes látogatást a két vendégprofesszor mellett az amerikai hallgatók is nagyon élvezték. Alkalmuk volt megismerni intézményünk képzési kínálatát és Eger városának kulturális értékeit, ellátogattak Tokajba, bográcsoztak hallgatóinkkal a Szépasszony-völgyben, a Gyöngyösi Campuson pedig Dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettes látta őket vendégül. A nálunk töltött időszakra szakmai feladatot is kaptak: projektmunkában kellett kidolgozniuk az arra vonatkozó elképzeléseiket, hogy hogyan vezetnék be az amerikai piacra a magyar bort. Az utolsó itt töltött délutánjukon prezentálták ezzel kapcsolatos ötleteiket a Gazdaságtudományi Intézet munkatársai és egri borászok jelenlétében.
Dr. Gregory A. Gardner azzal az ígérettel utazott haza, hogy törekedni fog a további szakmai együttműködésre intézményünkkel és nyitott hallgatói/oktatói csereprogramok kidolgozására is.

 


< Vissza