Turizmusos hallgatók Szilvásváradon

Utolsó módosítás: 2020. március 31.

Április 2-án szakmai tanulmányi kiránduláson vettek részt a Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók két tantárgy – Turisztikai termékfejlesztés és az Európai Unió fejlesztéspolitikája és turisztikai vonatkozásai – keretében Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita tanszékvezető oktatóval.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és az Egererdő Erdészeti Zrt. munkatársai Szilvásvárad turisztikai kínálatát és a hozzájuk kapcsolódó Európai Uniós fejlesztéseket mutatták be a hallgatóknak.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak és a Bükk-vidék Geopark munkáját irányító Bükki Természetvédelmi, Kulturális és Ökoturisztikai Alapítványnak is nagyon fontos, hogy az Észak-magyarországi egyetemeken tanuló hallgatók ismerjék a térség ökoturisztikai kínálatát, illetve az oktatók és a hallgatók is bevonásra kerüljenek a Geoparkhoz kapcsolódó térségfejlesztési munkába. 


A BNPI részéről Gasztonyi Éva, az alapítvány szakmai vezetője, Bartha Attila természetvédelmi őr, Buzás Judit, a Szalajka-völgyi Nemzeti Parki Termék Bolt vezetője, valamint Nagy Júlia, a BNPI Kommunikációs és Ökoturisztikai osztályvezetője mutatta be Szilvásvárad komplex kínálatát a hallgatóknak. A kisvasútról és az erdészet által nyújtott turisztikai szolgáltatásokról Dobre-Kecsmár Csaba, az Egererdő vezérigazgató helyettese, valamint Vigh Ilona, az erdészet közjóléti vezetője beszélt. Köszönjük szépen mindenkinek az értékes előadásokat, a szakvezetést és az Egererdő Erdészeti Zrt-nek a kisvasutazási lehetőséget.

 

Domjánné Nyizsalovszki Rita


< Vissza