Turizmus szakos hallgatók szakmai napja

Utolsó módosítás: 2020. március 31.

2019.09.16-án a Heves Megyei Kereskedelmi-és Iparkamara szervezésében turisztikai szakmai tanulmányúton vettünk részt a Tisza-tónál Sarud és Poroszló településeken.

A tanulmányúton az Eszterházy Károly Egyetemet Dr. habil Csáfor Hajnalka dékán, Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita a Turizmus Tanszék vezetője és Dr. habil Kovács Tibor a tanszék oktatója valamint hét turizmus-vendéglátás szakos hallgató képviselte.

A program Sarudon kezdődött, ahol megismerhettük a település történetét, adottságait. Először File Sándor a HKIK főtitkára üdvözölte a résztvevőket, majd Sarud polgármestere Tilcsik István köszöntötte a vendégeket és mutatta be a települést. Ezt követően vendéglátónk Kücsön Gyula a Sarudi Élményfalu megálmodója mutatta be az általa létrehozott turisztikai attrakciót és a Tisza-tó jelentőségét a megye turizmusában. A kötetlen program során számos vízi élménnyel gazdagodhattunk: motorcsónakos túrán vehettünk részt, csoportosan kipróbálhattuk a sárkányhajózást, illetve az evezést. A víziélmények mellett szárazföldi élményekben is volt bőven részünk, biciklivel fedezhettük fel a települést. Szárazföldi túránk során megismerhettük a falu templomát és mini állatkertjét, ahol különleges és aranyos állatokkal találkozhattunk (pl. alpaka, kenguru) és kedvünk szerint simogathattuk és etethettük is őket. A programok után az ebéd folyamán a helyi termékekből kaptunk ízelítőt. Mind az Élményfalu dolgozói, mind pedig a falu lakói nagy szeretettel fogadtak bennünket. A szakmai nap motorcsónakos túrával zárult Poroszlón. Összességében rengeteg új élménnyel, tudással gazdagodtunk és pozitív benyomással tértünk haza. A családias légkör miatt úgy érezzük, hogy bármikor szívesen újra ellátogatnánk ebbe a csodálatos Élményfaluba.

 

Berecz Vanessza, Forgony Petra, Kormos Gréta (2. TVL FOSZ hallgatók)


< Vissza