Szakmai tanulmányút

Utolsó módosítás: 2020. március 31.

EFOP-3.5.1-16-2017-00011 Duális és gyakorlatorientált képzések fejlesztése az Eszterházy Károly Egyetemen

Szakmai tanulmányúton vettek részt 2019.május 2-án az Eszterházy Károly Egyetem Turizmus-vendéglátás szakos hallgatói és tanárai. A szakmai tanulmányút célja, hogy a rendezvényszervezést hallgatók a gyakorlati életben hitelesen tudják képviselni szakmájukat. Elsőként a Gyulai Kolbászmúzeumban tettünk látogatás, ahol megismerhették a híres és hungarikumnak számító Gyulai kolbász eredetét, hogyan és milyen rendezvényeket építenek a hungarikum köré. Második állomásunk az Almásy kastély, amelynek hasznosításával és turisztikai szerepével kapcsolatos tudnivalókat ismerhettek meg a vezetett kastélytúrán a hallgatók.

Az Almásy kastély, amely szintén a fürdő területén helyezkedik el, megvizsgálhatják, hogy hogyan lehet a kulturális hatást érvényesíteni. Et követte a Gyulai pálinkamanufaktúra. Az első gyulai pálinkafőzdét Harruckern János György alapította meg 1731-ben. Az általa elindított, közel 300 éves hagyomány folytatója a Báró Harruckern Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. A manufaktúra meglátogatásával ,mint rendezvénytér bemutatása a cél, hogyan lehet összekötni a különféle rendezvényeket, konferenciákat a turizmus szemszögéből.

Ma a szállodákban csapódik le többségében a rendezvényszervezésnek a nagy része, viszont az Erkel Hotel az egészségturizmusáról híres, ezért minden olyan szolgáltatást és terméket megvizsgálhattunk, ami a turizmus csoportosításában az egészség és wellness turizmus kívánalmainak megfelel. Utazásunk során a Kisújszálláson lévő Kumánia központot is górcső alá helyezzük. Kulturális értékek turisztikai hasznosításában élen jár. Érdekes és hasznos információkat kaphattunk a vezetésünk során. Egy rendezvény szervezésében, fontos szerepet játszik a vendéglátás rész is. Ezért egy családi vállalkozást látogattunk meg, akik nem csak helyben, hanem külső kitelepülésekkel,rendezvényszervezéssel is foglalkozik. A gasztronómia megkerülhetetlen és létfontosságú eleme egy rendezvénynek, vagy fogadás vagy a fent említett programok tekintetében.


A programok a hallgatók szemléletmódjának formálásában nagy szerepet játszottak. Több gyakorlati szakemberrel is találkozhattak és megtapasztalhatták, hogy a szakmai elméleti tudás csakis gyakorlati felkészültséggel kamatoztatható.
Mindenképpen fontos és eseménydús napunk volt, amit remélem hasznosítani tudnak hallgatóink.

A hírt küldte: Nagy Zoltán, mesteroktató


< Vissza