Rendezvényszervezés a GTI-ben

Utolsó módosítás: 2020. március 31.

2019. május 16-án Fekete Gábor Ceremóniamester és Protokoll szakértő tartott előadást a rendezvényszervezést és turisztikai rendezvényszervezést, a Gazdaságtudományi Intézet turizmus- vendéglátás szakos hallgatóinak.

Fekete Gábor bemutatkozásában elmondta, hogy szakmai tevékenységét 2004-től végzi. Az elmúlt 13 évben több száz rendezvény sikeres lebonyolítása áll mögötte. Folyamatosan részt vesz azokon a szakmai fórumokon, kiállításokon, amelyek segítségével a modern kor igényeinek is megfelelhet. A ceremóniamesterségben szinte minden szakmát ötvözök, hiszen segítik egymást.

 

Az eltelt szakmai évek alatt kijelentése, hogy minden évben változik az esküvői trend, és változnak a igények is. A rendezvények esetében az adott program tematikája különösen meghatározhatja a kivitelezést.


Fekete Gábor elmondta: " Ceremóniamesterként az a dolgom, hogy a rendezvényszervezői stábot koordináljam, a felmerülő problémákat úgy orvosoljam, hogy ezekről a vendégek, vagy a látogatók, tudomást se szerezzenek. Ha kell házigazdaként, ha kell műsorvezetőként teszem teljessé a rendezvényt. Bár gyakran állok a pódiumon, nem én vagyok a főszereplő, sokkal inkább amolyan "földi utaskísérőként" a háttérből fogom össze finoman a szálakat. 

Ebben a minőségben végzett feladat sokrétű. Villámhárítóként, szervezőként, a kínos helyzetek gyors kezelésére szakosodott konferansziéként, moderátorként eleganciával, szükség esetén humorral oldjuk, vagy éppen dobjuk fel az ellaposodott hangulatot.


Mindegy, hogy milyen nagyszabású rendezvényről van szó, az a dolgunk, hogy a vendégek kifogástalanul érezzék magukat, semmilyen zavaró tényező ne vonhassa el a figyelmüket.
Az előadás nagyon sok gyakorlati tapasztalatot tartalmazott, hasznos volt a hallgatóknak.


< Vissza