I. helyezést ért el az Eszterházy Károly Egyetem csapata

Utolsó módosítás: 2019. december 09.

I. helyezést ért el az Eszterházy Károly Egyetem Gasztroguru csapata egy rangos gasztronómiai megmérettetésen

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE-KVIK) valamint Dány Község Önkormányzata által szervezett XVIII. Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny ebben az évben a disznótoros előételek vagy levesek és főételek, valamint desszertek témakörében, három kategóriában, 3-5 fős csapatok részére került meghirdetésre.

A versenyt 2019. december 7-én, Dányban a Gyöngyvirág rendezvényházban tartották meg.
Egyetemünket a Gazdaságtudományi Intézet Turizmus Tanszékének hallgatói képviselték:

  •  Pála Zsanett, turizmus-vendéglátás szak vendéglátás szakirány II. évfolyam
  •  Popik Fanni Boglárka turizmus-vendéglátás szak vendéglátás szakirány II. évfolyam
  •  Tóta Patrícia , turizmus-vendéglátás szak vendéglátás szakirány II. évfolyam
  •  Scholtz Olivér, turizmus-vendéglátás szak vendéglátás szakirány II. évfolyam

A versenykiírásnak megfelelően a csapat a következő menüt készítette el:

  • Hurkaropogós mustáros jus-sal
  • Szilvacsatnis házikolbász
  • Sült hagymás vér, tepertős tésztakosárban
  • Bőrös malacgerinc,lilakáposzta mártással,szalonnás gancával
  • Variációk hájas tésztára

Garaczi János az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Nagymestere szakmai irányításával működő zsűriben, neves gasztronómiai szakemberek vendéglátósok vettek részt.

Egyetemünk csapata, aki a Gasztroguruk fantázianéven indultak 1. helyezést értek el. Valamint a „Jövő reménységei" különdíjat is elhozta a csapat. Felkészítőjük Nagy Zoltán mesteroktató, Gazdaságtudományi Intézet/Turizmus Tanszék


A csapat az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaságtudományi Intézete támogatásával készült fel a versenyre.

 

Gratulálunk a csapatnak és a felkészítőnek!


< Vissza