CheckINN-díjátadó a Kongresszusi Központban

Utolsó módosítás: 2020. március 31.

A Budapest Kongresszusi Központban szombaton (2020. február 1-jén) megtartott 28. Turizmus Évadnyitó Gálán ünnepélyes keretek között jelentették be az első alkalommal meghirdetett CheckINN innovációs verseny nyerteseit.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) 2019 őszén CheckINN elnevezéssel fél éven át tartó turisztikai ötletversenyt hirdetett a felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára. A tavaly első alkalommal indított pilot projekttel közel 100 hallgatót sikerült megmozdítani és 3 fős csapatokban közös gondolkozásra bírni.
Csapatunk, a „Futurity" (Kollman Lili Viola, Dóra Zsófia és Székely Ákos) a „Legjobb IT adaptáció" kategóriában bizonyult a legjobbnak. Nyertes koncepciójuk a kontakt recepció kiváltását egy önálló, recepciós check-in kioszkkal oldaná meg, ahol a vendég integráltan minden szolgáltatást önállóan elvégezhetne. Innovatív ötletükben a zsűri kiemelte, hogy arra az aktuális problémára is hatékony megoldást kínál, hogy hogyan tud a szálloda a HR költségen megtakarítani, ill. HR kapacitást fölszabadítani és azt valamilyen más területre átcsoportosítani.

 

Minden pályamunkát 3 különböző bíráló zsűrizett. Bírálati szempont volt többek között az ötlet újszerűsége, megvalósíthatósága az üzleti életben és a hosszú távú fenntarthatósága.
A „Legjobb F&B szolgáltatás innováció" díját a Budapesti Corvinus Egyetem csapata, míg a „Legjobb szállodai alapfolyamat innováció" kategóriáét a Kodolányi János Egyetem hozta el.
A három kategóriában a legmagasabb pontszámban részesülő pályamunkát benyújtó csapat tagjai összesen 3-3 millió forint díjban részesültek. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány ezen túl kötelezettséget vállalt arra, hogy támogatási szerződést köt szakmai projekt megvalósítására a nyertes csapatok küldő intézményeivel is, szintén 3 millió forint értékben.
A díjakat átadta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója, valamint az MTSZA képviseletében Hülvely István és Somlyai Zoltán kurátorok.
Csapatunkat büszke tanáraik, Dr. Domjánné Nyizsalovszki Rita tanszékvezető és Somodi-Tóth Orsolya, a csapat mentora kísérték el a díjátadóra.
Hallgatóinknak szeretettel gratulálunk és hasonlóan szép szakmai sikereket kívánunk a jövőben!


< Vissza