Az ország Laci bácsija a GTI-ben

Utolsó módosítás: 2019. március 21.

2019. március 7-én Benke László világbajnok mesterszakács,mestercukrász, a Magyar Fehérasztal Lovagrend Nagymestere tartott előadást a rendezvényszervezést és turisztikai rendezvényszervezést, a Gazdaságtudományi Intézet turizmus- vendéglátás szakos hallgatóinak.

Nagy érdeklődés követte a szakember bemutatkozását.

• Benke László bemutatkozásában kitért a szakmai útjában szerzett tapasztalatairól, külföldi rendezvények lebonyolításáról. 1988-ban hogyan nyerték el Frankfurtban az olimpián a nemzetek nagydíját. Hogyan alakította meg az Első Magyar Fehérasztal Lovagrendet. Előadásában felhívta a figyelmet,hogy a gasztronómia egy nép nemzeti kincse, mely tükrözi múltját, jelenét és meghatározza jövőjét is. Az étkezési kultúra határok nélkül íveli át a világot és élteti a nemzetet. E nemes rangot a nemzet mesterei és szakmai nagykövetei életük munkájával vívták ki, melyet kötelességünk megőrizni és átadni a jövő generációjának.

 

Az előadás nagyon sok gyakorlati tapasztalatot tartalmazott, hasznos volt a hallgatóknak.

 

 

A program az EFOP-3.5.1-16-2017-00011 „Duális és gyakorlatorientált képzések fejlesztése az Eszterházy Károly Egyetemen" című projekt támogatásával valósult meg.


< Vissza