A turizmus jövője

Utolsó módosítás: 2018. május 28.

Pavlodarban lezajlott a terület turisztikai lehetőségeit bemutató ötödik turisztikai kiállítás. A rendezvényen, amelynek központi témája a belső és a beutazó turizmus fejlesztése, részt vettek turisztikai cégek, oktatási és kulturális intézmények, a szomszédos területekről érkező vendégek.

A szervezők véleménye szerint ez a kiállítás egy jó hagyománnyá vált, hozzájárul a terület szórakoztató turisztikai imidzsének formálásához, szélesíti a partneri és üzleti kapcsolatokat, segíti a tapasztalatcserét a résztvevők között.
A turisztikai szféra szereplőinek a jó eredmények eléréséhez tisztában kell lenniük a terület turizmusának fejlesztési irányával. Sok szép és érdekes hely várja a turistákat. A helyi lakosok körében nagyon népszerűek a sós tavak, amelyek nem csak szépek,de gyógyhatásuk is van.
A kiállításon megjelentek a területi központi turisztikai vállalatok és múzeumok, a Bajanauli nemzeti park, a „Mojylda" szanatórium, „Ertys ormany" erdei természetvédelmi terület alkalmazottai, valamint a S. Toraighyrov Egyetem képviselői, ahol a turisztikai szakma számára szakembereket képeznek.
Ez a rendezvény kiváló tere a résztvevők tapasztalatcseréjének. Az Akmolini terület, Észak-Kazakhsztán és Karaganda vendégei ismertették lehetőségeiket és partneri javaslataikat.
A kiállítás egyik résztvevője, Dávid Lóránt, az Eszterházy Károly Főiskola főiskolai tanára, aki a pavlodari diákjainak a turizmus rendszeréről tart előadást. Ez az én tizenegyedik látogatásom Kazahsztánba és a harmadik Pavlodarba- mondja Dávid Lóránt. Pavlodaron kívül meglátogattam Astanat, Almatát, és Karagandát. Elmondhatom, hogy a Pavlodari terület beutazó turizmusának fejlődésére nem kevés lehetőség áll rendelkezésre. Minden adott, szép tájak, különleges felszíni formák- az alföldtől a magas hegyekig, hasznos ásványok. A turizmus fejlesztésével bármely turisztikai termék elérhetővé válik, a siker záloga a fejlesztési irányok összességében rejlik.
A kiállítás zárásaként a szervezők díjazták a legjobb kiállítási pavilont, a reklám- információs csomagot, és a legjobb kézművest.
Pavlodarskaja Oblastnaja Gazeta, 2015. október 20.

http://irstar.kz/index.php/obshchestvo/item/6448-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D1%82%D1%80%D0%B0-%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0


< Vissza